Hopp til sideinnhold

Når tenner og kjeve ikke spiller på lag!

Hvis du som pasient er usikker på om din bittfeil: trangstilling, overbitt, åpent bitt, underbitt … lar seg behandle, er svaret alltid “JA, det finnes løsninger for alle bittfeil”.
  Vi har behandlet mer enn 200 pasienter her på Tannbuen kombinert, med tannregulering og operasjon. Dette gir oss en enorm kompetanse og erfaring på denne type behandling.
  Vi samarbeider tett med kjevekirurg Dr. Wolfgang Kater&Kollegaer fra Bad Homburg/Tyskland, kjevekirugisk team på Sørlandssykehuset i Arendal og det kjevekirurgiske teamet på St. Olavs Hospital i Trondheim, med High-Tech i diagnostikk og planlegging, leverer vi et perfekt estetisk og funksjonelt resultat

Before After
Before After

Alle behandlinger utføres fra 2021 med alignere. Det settes ikke på tannregulering i forkant av en operasjon hos oss på Tannbuen. Ved noen bittfeil kan operasjon av kjeve skje før den kjeveortopediske behandlingen. Dette kalles “surgery first”, og gir i etterkant en raskere tannbehandling med alignere da celleaktivitet etter en operasjon er høyere. Alle kan bli operert, vår eldste pasient var 68 år.

Den kirurgiske løsningen vurderes av meg i en konsultasjon.
Kostnader for operasjon utført i Norge blir komplett dekket av Helfo. Du får dekket reise til og fra sykehus. Behandling hos oss med alignere varierer i pris mellom kr 29 000,- og 49 000,- (se prisliste).
Kostnad for operasjon hos Dr. Kater i Tyskland ligger i snitt (med sykehusopphold) rundt Euro 16000,-.

Slik går du som pasient frem når du ønsker en vurdering for din bittfeil:

 1. Ring og bestill time for vurdering/ Konsultasjon. Vi tar nødvendig dokumentasjon her og Dr. Margaretha gir deg svar på hvordan bittfeil skal behandles, hva slags operasjon kan være nødvendig, tid, hvor og når, sykehusopphold, kostnader, risiko. Ved en slik spesialist vurdering overtar Helfo kostnaden.
 2. Henvisning sendes fra oss til kirurg (etter avtale med pasient). Du får et brev med timeavtale for konsultasjon hos kirurg, der de bekrefter og gir informasjon rundt behov til kjeveoperasjon.
  • ventetid på konsultasjon i Norge 3-12 mnd
  • ingen ventetid for privat pasienter (online konsultasjon i Tyskland)
 3. Epikrise fra kirurg sendes oss når du har vært der. Vi setter opp til ny samtale her: vurderer nå om visdomstenner må fjernes,
  • hva slags operasjonsmetode,
  • hvor (sykehus) og
  • tidsplan for kjeveortopedisk tannbehandling før operasjon
 4. Behandlingstart med alignere
  • Ny kirurgi dokumentasjon tas 3-6 mnd før behandlingsslutt og sendes med brev til kirurg, dette for å mest mulig effektivere behandling og holde behandlingstiden KORT!
 5. Behandlingsslutt med ailgnere
  • klar for operasjon
  • kortest ventetid på privat sykehus i Tyskland 2-4 uker
  • Norge vente tid 3-6mnd
 6. Operasjon og 4-6 dager sykehus
  • flytende mat i 6-8 uker
  • ikke aktiv sport
  • sykmeldt 2-3 uker
 7. Etterbehandling med alignere ved behov
 8. Avslutte behandling med liming av retensjonsstreng 12 uker etter kjeveoperasjon