Hopp til sideinnhold

Gom, skru og Corona virus

Corona virus og stengt klinikk

Corona virus gjør at vi tar våre forholdsregler og har stengt klinikken. I tiden fremover legger jeg ut informasjon på bloggen. Den er rettet til pasienter som er i aktiv behandling. Første innlegg er til alle som har en eller annen form for gom.

Her følger noen råd til alle som bruker gom:

?Hvis barnet ditt bruker en gom som du må skru på en gang i uken (noen annen hver uke), så fortsett med det frem til den neste avtalen som ble gitt. Etter det så slutter dere (midlertidig stopp?). Gom må fortsatt brukes som avtalt.

?Hvis skruing akkurat er påbegynt, dvs i 2020, så kan dere fortsette hver uke ut mai måned (selv om vi ikke sees).

?Hvis gom ikke er blitt brukt nok (bare om natten), så kan den bli vond å bruke og være stram. Et tips er å skru tilbake 2-3 ganger,  kanskje også mer. Vent da med å skru til vi sees på klinikken.

?Noen ganger når melketenner er løse, kan det være vondt å sette gom i munnen. Hvis du opplever dette så slutt å skru frem til tannen har falt ut.

?Hvis en metall klammer brekker så kan gom fortsatt brukes. Den sitter litt løsere på tennene, men gjør den samme jobben. Hvis det er noe som er skarpt, kan det forsiktig files vekk.

?alle dere som bruker en ortopedisk gom (Fränkl 3 og aktivator). I tilfellet du er usikker, det er de STORE gommene. Der pasienten må bite sammen for at den sitter riktig. Dette er gommer som kan brukes i flere måneder uten at det er nødvendig med kontroll eller aktivering. 

?klikker du på denne lenken finner du flere gomtips fra et tidligere innlegg 

Og husk at med positiv motivasjon og gode rutiner er det nå mulig å få til 14-15 timer bruk hver dag. Da mister ungene ingen tid i behandlingen.
Er dere usikre så send oss en mail!
Lykke til!

Til arkivet