Hopp til sideinnhold

Hva skjer videre nå med tannregulering etter Covid-19?

Hvordan vil Covid-19 påvirke tannregulering?

Alle innenfor helsevesenet er ekstra utsatte, da viruset sprer seg fra halsen gjennom luften vi puster inn og ut. Faren er stor for tannleger som jobber med roterende instrument (borr) som avkjøles med vann (aerosol), da dette sprer seg i luften. I vår klinikk jobber vi derfor med bl.a. FFP3 masker

Forskjellige masker i form og beskyttelsesgrad (ffp1,ffp2,ffp3)

når vi arbeider med “borr”. De er umulig å få tak i så det blir foreløpig støvmasker med FFP3 filter. Heldigvis er ikke dette den store delen av vår hverdag når vi jobber med tannregulering, slik det er hos tannlegen. Det er slitsomt å gå med fullt verneutstyr en hel dag på jobb. Covid-19 forsvinner ikke så fort. Til vi har en vaksine som kan beskytte oss alle mot Covid-19 tar det 1-2 år. Og like lenge må vi opprettholde rutinene på smittevern.

Så spørsmålet jeg stiller meg er hvordan kan jeg gjøre klinikk hverdagen enklere for mine ansatte, samtidig som behandlings kvaliteten og tryggheten opprettholdes?

Tannregulering og Covid-19, p3 maske og visir

For å unngå roterende instrumenter må vi tenke nytt:

  1. Hva kan vi behandle med som gir pasientene kortere stoltid?
  2. Hva kan vi gjøre for å unngå at pasienten kommer innom akutt?
  3. Hvordan kan vi opprettholde kvalitet med mindre avtaler?

Men så nytt er det ikke. Som jeg har skrevet før i en blogg om Invisalign, det er der jeg finner svarene nå. Hva skjer videre nå med kjeveortopedien? Skal vi beskytte oss, må vi for fullt legge om behandling til det digitale. Jeg er sikker på at tannregulering vil skiftes helt ut i løpet av de neste 10 år. Digital kjeveortopedi har kommet akkurat i tide. Det blir video konsultasjoner og kontroller på apper. Det blir digital planlegging før behandlingen starter, med korte kontroller og lange intervaller når behandlingen er i gang.

Vi må nok på sikt si adieu til reggisen og velkommen til det digitale…  ikke trenger vi å gå mil etter mil for å finne løsningen, den er rett rundt hjørnet hvis vi åpner sinnet og forblir optimist!

PS. Og nå er det din tur, hvis du liker blogg innleggene mine så legg igjen en Google Review her:

TUSEN TAKK!

Til arkivet