Hopp til sideinnhold

Invisalign gom behandling for barn og ungdom

Hva er en Invisalign gom?

Invisalign gom er en behandling som ble utviklet av kjeveortopeder, tannleger, ingeniører og informatikere i USA på slutten av 90 tallet og inn i vårt årtusen. Gommene overtar funksjonen av tannregulering, men med fordelene at du som pasient kan spise hva du vil og pusse tenner når du vil uten stål i munnen, men med en nesten usynlig tannregulering i form av en skinne.

Den bygger på grundig planlegging steg for steg i forkant av behandlingen. Dette skjer ved hjelp av algorithmer, 3D software og kjeveortopedisk kunnskap. Når planen er klar blir det laget en tynn invisalign gom som ligger over tennene og som skiftes ut med en ny hver uke. Hver invisalign gom flytter litt på tennene, slik det er blitt planlagt i forkant.

Hvem kan behandles med Invisalign?

Alle, med få unntak!

Hvis behandler har brukt mye tid på å sette seg inn i software programmet og har kunnskap på å behandle med tannregulering eller gom, vil nesten alle bittfeil la seg behandle med Invisalign uavhengig av alder og tannsett til pasienten. Selv barn midt i tannfelling kan bli behandlet med Invisalign gom.

Invisalign gom for barn
Invisalign gom for ungdom

Den erstatter den klassiske gommen, som mange barn får når kjeven er for smal. Den er lettere å bruke, da den nesten ikke tar plass i munnen. Den hindrer ikke talefunskjonen, er lenger i munnen og derfor også mindre ømt når den beveger tenner eller utvider kjeven. Vi trenger ikke lenger å ta avtrykk for å behandle, en scan av bittet og du er i gang.

Hvor dyrt er Invisalign?

For barn vil prisene ligge tett opp til kostnadene for en vanlig gom behandling. Invisalign behandling  hos ungdom og voksne er derimot billigere enn tannregulering. Dette har sammenheng med at behandling med tannregulering tar lenger tid, samt at avtalene på klinikken er kortere og sjeldnere med Invisalign.

Forskjellen på kostnadene berører ikke pasient, men meg som behandler. Jeg kan ikke fakturere på lik linje til Helfo som for tannregulering. Den samlede summen for behandling med Invisalign er derfor lavere. Prisene varier mellom kr 16000.- og 35000,- for barn og ungdom. Behandlingen er raskere og behandlingsmulighetene større. Sjelden er det behov for trekking av tenner. Ofte lar seg 2 faser kombinere inn i en fase med invisalign. Det betyr at en forbehandling med gom før det limes på tannregulering nå kan skje alt i ett- i en Invisalign behandling.

Hvem kan tilby Invisalign gom?

Bittfeil og skjeve tenner burde alltid bli behandlet av en kjeveortoped. Og selv for oss krever det en enorm innsats å beherske denne behandlingsformen. En forutsetning er lang erfaring i å behandle med tannregulering og gom, for så å sette seg inn i en ny verden basert på informatikk

Vi har gått videre
Tannregulering er ikke fremtiden

og algorithmer.  Jeg har regnet på at 10 timer ekstra invisalignstudier per uke i 2 år, det tilsvarer nesten 1000 timer,  har blitt investert tidsmessig. Det har blitt en egen spesialisering innenfor spesialiteten Kjeveortopedi. Kontakt oss og kom i gang etter 1 avtale.

PS. Og nå er det din tur, hvis du liker blogg innleggene mine så legg igjen en Google Review her:

TUSEN TAKK!

Til arkivet