Hopp til sideinnhold

Kjære politikere, ikke spar penger på barn og tenner!

Kjære politikere, hvor feilinformert må dere være for at det blir politikk av å spare penger på barn og tenner og tannregulering!

Min jobb består i å forebygge problemer med tenner hos barn før de blir voksne. De er ikke syke i dag, de er friske. De er ikke plaget av tennene i dag, og jeg sørger jammen for at de ikke blir det heller når de er voksne.

Jeg fortviler over uttalelsene dine Bent Høie. Du viser mangel på kunnskap og bruker slagord som sponsing av kroppspress hos barn, spare foreldre for utgifter og viser til reguleringstannlegen som bare er interessert i å bake sin egen økonomiske kake. Jeg blir flau av å lese det, og trist!

Barnebarn med feil stilling av tenner som ikke får støtte til behandling
Bestefar med samme bittfeil som aldri ble behandlet

Dere pulveriserer ansvaret dere bærer for en liten sårbar gruppe i vår befolkning og latterliggjør mitt ansvar som jeg tar, i å forebygge problemer med tenner som langsomt vil komme i voksen alder.

Ta en prat med de eldre som sitter på pleiehjem. De som aldri fikk noe tilbud om kjeveortopedisk behandling av sine overbitt, underbitt og åpne bitt, trangstillinger…….hvem tror du fortsatt har sine tenner i behold?

De med bittfeil, eller de som aldri hadde noen skjeve tenner eller bittfeil? Hvem har mest glede av juleribba når den blir servert i år?

Hva kan vi gjøre?

Argumentet at Regjeringen sparer foreldre for økonomiske utgifter er ikke holdbart. Da får staten ta den regningen nå og ikke barna senere.

Skoletannleger, tannleger og tannpleiere! Barn med skjeve tenner har fortsatt det samme behov til kjeveortopedisk behandling.
Foreldre, dere får ta kontakt direkte med oss hvis dere er usikre, og få informasjon om tenner og bitt til barna.
Og vi kjeveortopeder må gi de barna som faller utenfor Helfo’s stønads ordning et godt behandlingstilbud. Slik at alle barn har et ordentlig bitt. Samtidig må det være økonomisk holdbart for foreldre.

Vi gir alle muligheten til det her på Tannbuen!

Til arkivet