Hopp til sideinnhold

Tannreguleringen har løsnet…AU!

Kjære pasienter,

Corona virus gjør at vi tar våre forholdsregler og har stengt klinikken. I tiden fremover legger jeg ut informasjon på bloggen. Den er rettet til pasienter som er i aktiv behandling. Dette innlegget er til alle som har tannregulering. Nedenfor finner du noen tips til selvhjelp hvis noe på tannreguleringen har løsnet eller stikker.

Ikke vær bekymret hvis noe har løsnet, pass bare på at det ikke gjør vondt. Behandlingen vil nok ta lengre tid enn planlagt, men resultat endrer seg ikke. Der har vi et felles MÅL, og det blir ikke ødelagt av en løs kloss eller et Corona virus!

Hva gjør jeg om en kloss (bracket) har løsnet?

Løs kloss
tannreguleringen har løsnet!

Når tannreguleringen har løsnet er det enten en kloss som har løsnet eller strengen som har falt ut av klossen. Klossen kan bli på strengen selv om den ikke sitter på tannen mer, du kan pusse som vanlig. Hvis den er vond(løs kloss er sjelden vond) legger du på litt voks. Noen ganger kan tannen bevege seg litt vekk fra sin posisjon, men den henter vi tilbake så fort vi får limt på en kloss igjen.

Hva gjør jeg om strengen/buen har løsnet fra en kloss (bracket)?

Du kan forsøke å legge strengen tilbake i sporet med en pinsett eller lignende, kanskje du trenger hjelp til det. Hvis du ikke får det til og det ikke gjør vondt lar du den bare være, vi setter den på plass når vi sees neste gang.

Hva gjør jeg om strengen/buen har glidd ut av den bakerste klossen?

Du kan forsøke å stikke strengen tilbake i hullet på det bakerste festet med en pinsett eller en tang. Dersom dette er vanskelig, kan du klippe av strengen med en avbitertang eller en kraftig neglesaks. Dette trenger du nok hjelp til. Husk å ha godt lys og legg hodet bakover. Enden på strengen kan ofte stikke, voks kan også hjelpe.

Hva gjør jeg om den bakerste klossen har løsnet?

Klipp av strengen bak nest siste kloss med en avbitertang eller en kraftig neglesaks. Dette trenger du nok hjelp til. Husk å ha godt lys og legg hodet bakover.

Hva gjør jeg dersom tannreguleringen  stikker og gir meg gnagsår?

Legg på litt voks som du fikk utlevert da tannreguleringen ble limt på. Dersom du ikke har voks, kan du legge på sukkerfri tyggegummi. Pass på at det er tørt rundt området du trenger å legge på voks/ tyggegummi.

Vi håper snart å være tilbake, ring oss i telefontiden hvis “selvhjelpen” ikke hjelper!

Lykke til!

Invisalign – usynlig tannregulering

PS. Og nå er det din tur, hvis du liker du blogg innleggene mine så legg igjen en Google Review her:

TUSEN TAKK!

Til arkivet