Hopp til sideinnhold

Vondt i visdomstann og tannkjøtt

Svært mange opplever vondt tannkjøtt når visdomstannen er i ferd med å vokse ut. Som oftest er ubehaget midlertidig og går bort når visdomstannen har vokst ut. Allikevel er det tilfeller hvor det oppstår infeksjon i tannkjøttet eller andre problemer som gir smerter og ubehag.

Dersom plagene ikke forsvinner kan det være behov for å fjerne visdomstannen.

Hos oss i Tannbuen gjør vi grundige undersøkelser og konsultasjoner av visdomstann og tannkjøtt. Vi ønsker ikke å trekke visdomstannen med mindre det er behov for det.

Hva koster det å fjerne visdomstann?

Det å fjerne en visdomstann er kostbart, men ofte helt nødvendig. Erfaringsmessig kan kostnaden bli opp mot kr. 6000,- uten refusjon, og med refusjon fra Helfo fra kr. 2800,- for en visdomstann, til kr.3500,- for to visdomstenner i samme seanse.

Vi anbefaler deg å innhente godt med informasjon på hva som dekkes av Helfo i forkant av tannlegebesøket. Videre anbefaler vi deg å trekke visdomstenner som ligger vanskelig til (ikke frembrutt), hos en spesialist det vil si en oralkirurg eller en kjevekirurg.

Tannbuen er en spesialistklinikk inne kjeveortopedi, og har erfaring med alle problemstillinger i forbindelse med visdomstann. Vi holder til i Oslo sentrum, Fornebu og på Røa.

Du kan også ta kontakt på telefon eller e-post for mer informasjon for deg som har vondt i tannkjøttet på grunn av en visdomstann – helt uforpliktende!

Til arkivet