Hopp til sideinnhold

Gom-behandling for underbitt hos barn

Hos Tannbuen tar vi ofte i bruk en gom-apparatur som hjelper barnet med å normalisere funksjonen av muskler og tunge slik at bittet kan normalisere seg. Gommen ligger løst i munnen, er bygget opp med skilter som holder vekk kinn fra overkjeve, gir leppene mulighet til aktivere muskulatur, plass for tungen og bremser samtidig underkjeven i flytte seg for langt frem.

Vi har en filosofi om at stabiliteten blir langt sterkere dersom tennene får muligheten til å bevege seg naturlig uten mekaniske krefter som presser de inn i posisjon. Det er ikke tilfeldig at barn som får denne type gom-behandling på Tannbuen, er de som oftest ender opp uten behov for videre behandling med tannregulering.

Usynlig tannregulering ved behov

I noen tilfeller av underbitt og hvor det kreves tannregulering, benytter vi oss av barnas favoritt – Invisalign. Dette er i praksis en usynlig regulering som gir både fleksibilitet og komfortabel hverdag. I tillegg er det sjelden behov for trekking av tenner.

Du kan lese mer om Invisalign her

Vi ønsker deg velkommen til å ta kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe barnet med å bli kvitt underbittet. Benytt deg av telefon eller epost eller besøk vår klinikk i Oslo sentrum, Fornebu eller Røa!

Til arkivet